(+30) 695 300 2095 poseidonbulgaria@gmail.com

Γιατί σπουδές στη Βουλγαρία…

Σπουδές στην Βουλγαρία σημαίνει σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί σπουδές στη Βουλγαρία…

Σπουδές στην Βουλγαρία σημαίνει σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πλεονεκτήματα

των σπουδών στην Βουλγαρία

Αγγλόφωνες

Ευρωπαϊκές Σπουδές στη Βουλγαρία.

Συχνές Ερωτήσεις

Σπουδές στη Βουλγαρία

Πλεονεκτήματα των σπουδών στην Βουλγαρία

Αξιοσημείωτος ο αριθμός ξένων φοιτητών που έχουν ήδη εισαχθεί στα Βουλγαρικά Πανεπιστήμια είναι απόδειξη πως οι σπουδές στην Ευρώπη και ειδικά με εμάς είναι μια απόφαση που σίγουρα αξίζει.

 

Διεθνείς σπουδές

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την εξαιρετική ποιότητα φοίτησης και ζωής. Φοιτητές από περισσότερες από 50 χώρες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία,  έχουν επιλέξει να αποκτήσουν πτυχίο στην Βουλγαρία. Η πρακτική άσκηση και οι ευκαιρίες εργασίας είναι μόνο δύο από τους πολλούς λόγους που μας κάνουν έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό για ξένους φοιτητές.

Τα Βουλγαρικά πανεπιστήμια είναι φημισμένα σε πολλά επιστημονικά πεδία όπως Ιατρική, Νομική, Οικονομικά, Τεχνικές Επιστήμες (Πληροφορική, Μηχανική) και πολλά άλλα. Τα περισσότερα πανεπιστήμια προσφέρουν όχι μόνο Βουλγαρικά και Αγγλικά προγράμματα σπουδών, αλλά και Γαλλικά και Γερμανικά, τα οποία μπορούν να σας δώσουν διπλό τίτλο σπουδών (έναν Βουλγαρικό και έναν από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο).

Θα αποκτήσετε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών

Η ποιότητα και η διαπίστευση των πανεπιστημίων και κολεγίων διασφαλίζεται από τον Βουλγαρικό Εθνικό Οργανισμό Αξιολόγησης και Διαπίστευσης, ο οποίος είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ENQA) και του Μητρώου Διασφάλισης της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (EQAR). Ο Βουλγαρικός Οργανισμός Αξιολόγησης αξιολογεί και εξασφαλίζει πως η ποιότητα στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης είναι υψηλή και πως οι απόφοιτοι έχουν δεξιότητες, είναι καλά εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Η ανώτατη εκπαίδευση στην Βάρνα έχει πολύ καλή φήμη σε διεθνές επίπεδο. Όλα τα πανεπιστήμια στην Βουλγαρία προσφέρουν πολλά προγράμματα σπουδών σε ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) στους φοιτητές τους, διευκολύνοντας τους να εργαστούν σε μια άλλη χώρα αφού αποφοιτήσουν. Οι απόφοιτοι οποιουδήποτε πανεπιστημίου της χώρας μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους σε οποιαδήποτε χώρα επιλογής τους, καθώς το πτυχίο που λαμβάνουν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Επίσης, οι απόφοιτοι που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα της Ε.Ε, χρειάζεται απλά να εγγραφούν στην αντίστοιχη κρατική υπηρεσία ή φορέα πριν γίνουν δεκτοί για εργασία ή εξειδίκευση. Οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για εργασία σε χώρες εκτός Ε.Ε, είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την απαραίτητη διαδικασία αξιολόγησης της αντίστοιχης χώρας.

Αγγλόφωνες Ευρωπαϊκές Σπουδές στη Βουλγαρία

 

Αγγλόφωνες Ευρωπαϊκές

 Σπουδές στη Βουλγαρία

Η επιλογή ενός πανεπιστημιακού προγράμματος αγγλόφωνων σπουδών  είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή των παιδιών σας.

Σας παραχωρούμε όλες τις πληροφορίες που θα σας δώσουν μία πλήρη εικόνα για τα προγράμματα σπουδών πού προσφέρονται, την εκπαιδευτική μας φιλοσοφία και τη φοιτητική ζωή στα Πανεπιστήμια της.

Δίνουν μεγάλη σημασία όχι μόνο στις Ακαδημαϊκές αλλά και στις ψυχαγωγικές, κοινωνικές και πολιτισμικές δραστηριότητες των Ελλήνων και ξένων φοιτητών.

Η εταιρεία μας είναι σε θέση να παρακολουθεί τον σπουδαστή από την αρχή μέχρι το τέλος των σπουδών του υποστηρίζοντας τον σε κάθε του βήμα σε αυτή τη νέα αρχή διότι τα γραφεία μας είναι στη

VASIL DRUVER 15 VARNA.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι μπορώ να σπουδάσω στην Βουλγαρία;

Οι Έλληνες φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν όλες τις ειδικότητες που παρέχουν τα Πανεπιστήμια της. Οι πιο δημοφιλείς Σχολές είναι : Εμποροπλοιάρχων – Μηχανικών, Ιατρική , Οδοντιατρική , Φαρμακευτική,Κτηνιατρική  και Πολυτεχνικές  Επιστήμες.

Είναι αναγνωρισμένες οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας;

Μετά την είσοδο της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι σπουδές στα Πανεπιστήμιά της είναι απολύτως αναγνωρισμένες και ισότιμες. Δεν απαιτείται ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ), δεν απαιτούνται ιδιαίτερες διαδικασίες. Τα Πτυχία μεταφράζονται και κατατίθενται στις κατά τόπους Ελληνικές Περιφέρειες.

Ποιά είναι η διαδικασία εγγραφής;

Για την εισαγωγή σε Πανεπιστημιακή Σχολή της απαιτείται επίσημη αίτηση καθώς και ένα σύνολο δικαιολογητικών επικυρωμένων και μεταφρασμένων. Η εταιρεία μας POSEIDON  UNIVERSITIES αναλαμβάνει εξολοκλήρου αυτή την διαδικασία.

Υπάρχουν φοιτητικές εστίες στα Πανεπιστήμια που συνεργάζεστε;

Υπάρχουν φοιτητικές εστίες όπου τηρήται σειρά προτεραιότητας 

Που διαμένουν οι φοιτητές; Πιο το κόστος διαβιωσής;

Οι Έλληνες φοιτητές μένουν σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα κυρίως πλησίον της σχολής. Τα διαμερίσματα είναι πλήρως εξοπλισμένα και το μηνιαίο κόστος περιλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων κυμαίνεται από 200-400€. Οι λοιπές δαπάνες διαβίωσης είναι ακριβώς στο μισό των αντίστοιχων δαπανών στην Ελλάδα. Το μεγάλο πλεονέκτημα των Πανεπιστημιακών σπουδών στην Βουλγαρία είναι το εξαιρετικά μικρό κόστος διαβίωσης.

Υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφών στα Βουλγαρικά πανεπιστήμια;

Στα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας γίνονται μεταγραφές από όλα τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για όλες τις σχολές και για όλες τις ειδικότητες. Η  POSEIDON  UNIVERSITIES αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μεταγραφές ΜΟΝΟ κάτω από απολύτως νόμιμες διαδικασίες. Απαιτείται η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (TRANSCRIPT), το ΒΙΒΛΙΟ ΥΛΗΣ μεταφρασμένο στα Αγγλικά και όλα τα λοιπά έγγραφα των πρωτοετών. Η Σχολή μας προωθεί αυτά τα έγγραφα στον Ρέκτορα ο οποίος καθορίζει το έτος μεταγραφής απολύτως σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς και την εκπαιδευτική νομοθεσία της Βουλγαρίας. Με την POSEIDON UNIVERSITIES ένας φοιτητής υπό μεταγραφή ΠΟΤΕ δεν θα βρεθεί σε δυσχερή θέση στο μέλλον.