(+30) 695 300 2095 poseidonbulgaria@gmail.com

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Εισαγωγή – Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Καλωσορίσατε στην πολιτική προστασίας δεδομένων του Poseidon 35 Universities.

Η ιστοσελίδα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [https://www.poseidonuniversities.com/] (εφεξής η «Ιστοσελίδα») ανήκει και λειτουργεί υπό την ιδιοκτησία της [«Poseidon 35 Universities ΕΤΑΙΡΕΙΑ»] με έδρα Streat Vasil Drumev 15 Varna Bulgaria , [Tηλ. Επικοινωνίας: (+359) 087 794 5505), εφεξής η «Εταιρεία» ή «εμείς».Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου. Σχετική νομοθεσία.

Παράλληλα με τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της εταιρείας μας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με τις νομοθεσίες/κανονισμούς που ακολουθούν: Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)
Κανονισμός 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

Σκοπός της παρούσας πολιτικής μας είναι να σας εξηγήσουμε με όσο το δυνατόν πιο απλό, κατανοητό και συνοπτικό τρόπο:
– Ποια δεδομένα σας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε,
– Ποιοι είναι σκοποί για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε και ποια η νομική βάση για την επεξεργασία εκ μέρους μας,
– Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων σας,
– Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας και
– Ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε.

Μέσω της Ιστοσελίδας, των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και των έντυπων και ηλεκτρονικών προωθητικών ενεργειών συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες, χρήστες, σπουδαστές, υποψήφιους σπουδαστές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην άμεση ή έμμεση ταυτοποίηση των εν λόγω προσώπων.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ορισμένες από τις πληροφορίες αυτές αποτελούν προσωπικά δεδομένα (π.χ. ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) και μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά σας (εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα»).

Εσείς ως επισκέπτες, χρήστες, σπουδαστές, υποψήφιοι σπουδαστές ονομάζεστε “υποκείμενα δεδομένων” ενώ εμείς είμαστε οι “υπεύθυνοι επεξεργασίας” των προσωπικών δεδομένων σας.

Ως «Eπεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων» νοείται κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.
H Poseidon 35 Universities, σέβεται το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων και στο πλαίσιο διασφάλισης αυτών έχουμε ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (“Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων” ή “ΥΠΔ”) προκειμένου να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη συμμόρφωση της Εταιρείας μας με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού σχετικά με την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων EΕ 679/2016 (εφεξής «Κανονισμός» ή «ΓΚΠΔ»).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων, καθώς και για οποιοδήποτε αίτημα αναφορικά με την άσκηση των δικαιωμάτων σας επί των προσωπικών σας δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Προσωπικών Δεδομένων.
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [poseidonbulgaria@gmail.com]
Τηλέφωνο: [(+359) 087 794 5505]
Ταχυδρομική διεύθυνση: [Streat Vasil Drumev 15 Varna Bulgaria].

Οι βασικές αρχές μας για την επεξεργασία των δεδομένων σας.
Δεσμευόμαστε να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με θεμιτό και διαφανή τρόπο, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, και ιδιαιτέρως τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη:
– Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας μόνο για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς.
– Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τους σκοπούς που θέτουμε.
– Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα δεδομένα σας να είναι ακριβή, παρέχοντάς σας, κατά περίπτωση, τη δυνατότητα διόρθωσης ή/και διαγραφής.
– Διατηρούμε τα δεδομένα σας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται ως αναγκαίο είτε εκ του νόμου είτε από την εταιρική πολιτική για την εκπλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που θέτουμε ως Εταιρεία.
– Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά.

Στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζεται, η Εταιρεία εφαρμόζει μία σειρά από κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, υιοθετεί εσωτερικές πολιτικές ασφαλείας, εκπαιδεύει κατάλληλα το προσωπικό της, το οποίο δεσμεύεται για την τήρηση εμπιστευτικότητας και απορρήτου, ενώ αξιοποιεί μία σειρά τεχνολογιών που διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων σας (π.χ. SSL certificate, κρυπτογράφηση, πιστοποιημένα data centers). Όπως επιτάσσουν οι αρχές της ασφάλειας πληροφοριών και της προστασίας δεδομένων, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας παρακολουθούνται τακτικά και, εάν κριθεί απαραίτητο, εντατικοποιούνται και προσαρμόζονται στις νέες βέλτιστες πρακτικές της αγοράς και σύμφωνα με κοινά αποδεκτά διεθνή πρότυπα.

Ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο σκοπό και με ποια νομική βάση
Κατά κανόνα, η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα σας μόνο όταν οι ίδιοι τα παρέχετε άμεσα και με τη θέλησή σας. Εφόσον επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας (είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε τηλεφωνικά) παρέχετε την ρητή σας συγκατάθεση ώστε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς που αναφέρονται κατωτέρω. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε την συγκατάθεσή σας χωρίς αιτιολογία με σχετική δήλωσή σας προς την Εταιρεία μας. Στην περίπτωση αυτή, δεν θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει λάβει χώρα μέχρι την στιγμή της ανάκλησης αυτής. Τυχόν ανάκληση της συγκατάθεσής σας θα έχει ως συνέπεια την μη δυνατότητα περαιτέρω επικοινωνίας και εξυπηρέτησής σας από την Εταιρεία μας.
Ωστόσο, ο κανόνας αυτός δεν είναι δυνατό να ισχύσει απολύτως σε δύο περιπτώσεις στο πλαίσιο λειτουργίας της Ιστοσελίδας: i) στα δεδομένα που συλλέγονται με τη βοήθεια αρχείων cookies (δείτε αναλυτικά εδώ). και ii) σε ορισμένα δεδομένα, τα οποία συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας.

Α. Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα
Λόγω της φύσης και του τρόπου λειτουργίας του διαδικτύου, αμέσως μόλις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, ο server (διακομιστής) μας καταγράφει τη διεύθυνση IP σας, η οποία συνιστά προσωπικό δεδομένο, ακόμα και αν ως ιστοσελίδα δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με βάση το στοιχείο αυτό, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας.
Ο λόγος (νομική βάση και σκοπός) για τον οποίο συλλέγουμε τη διεύθυνση IP σας και τη διατηρούμε σε ειδικά αρχεία (log files) είναι αφενός το έννομο συμφέρον μας να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, τη γνησιότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή διαβιβαζόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων «άρνησης υπηρεσίας») και αφετέρου η νομική υποχρέωση να παρέχουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
Η επεξεργασία αυτή είναι επιτρεπτή καθώς δεν ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας, ενώ επιτρέπεται ρητώς κατά τον Κανονισμό να βασιστεί στο έννομο συμφέρον μας.
Περισσότερες πληροφορίες για την Πολιτική Επεξεργασίας Cookies μέσω της ιστοσελίδας μας υπάρχουν διαθέσιμες στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας με την σήμανση “Τύποι Cookies” την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ .

Β. Πληροφορίες που μας παρέχετε εσείς.
Πέρα από τις περιπτώσεις αυτές, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα στις εξής περιπτώσεις:

Επικοινωνία μέσω της Ιστοσελίδας (φόρμα επικοινωνίας, φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος)
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε.
Σκοπός – Νομική Βάση – Ονοματεπώνυμο – Διεύθυνση email – Τηλέφωνο – Πόλη Διαμονής
Ιδιότητα(μαθητής, φοιτητής, εργαζόμενος, γονέας, κηδεμόνας)
Σημαντική σημείωση: Στο μήνυμά σας προς την Ιστοσελίδα θα πρέπει να αναφέρετε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για το ζήτημα που σας ενδιαφέρει και να αποφεύγετε την αναφορά σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δικά σας ή τρίτων προσώπων.
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά: i) στο πλαίσιο της εξυπηρέτησής σας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας, απαντώντας στο μήνυμά σας και ανταποκρινόμενοι στο αίτημά σας για την παροχή περισσότερων πληροφοριών σε σχέση με τις υπηρεσίες μας και ii) εφόσον μας έχετε δώσει ρητή συγκατάθεση προς τούτο, για λόγους μελλοντικής εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας.
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας παρέχετε με βάση τη συγκατάθεσή σας, την οποία έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή και να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας.

Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου:
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε:
Σκοπός – Νομική Βάση – Ονοματεπώνυμο – Ημερομηνία Γέννησης – Ιδιότητα (μαθητής, φοιτητής, εργαζόμενος, γονέας, κηδεμόνας)
Διεύθυνση email – Τηλέφωνο – Διεύθυνση
Σημαντική σημείωση: Στο μήνυμά σας προς την Ιστοσελίδα θα πρέπει να αναφέρετε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για το ζήτημα που σας ενδιαφέρει και να αποφεύγετε την αναφορά σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δικά σας ή τρίτων προσώπων.
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά: i) στο πλαίσιο της εξυπηρέτησής σας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας, απαντώντας στο μήνυμά σας και ανταποκρινόμενοι στο αίτημά σας για την παροχή περισσότερων πληροφοριών σε σχέση με τις υπηρεσίες μας και ii) εφόσον μας έχετε δώσει ρητή συγκατάθεση προς τούτο, για λόγους μελλοντικής εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας.
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας παρέχετε με βάση τη συγκατάθεσή σας, την οποία έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή και να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας.

Έντυπες Προωθητικές -Ενημερωτικές Ενέργειες.
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε:
Σκοπός – Νομική Βάση – Ονοματεπώνυμο – Διεύθυνση email – Σταθερό Τηλέφωνο – Κινητό Τηλέφωνο – Περιοχή κατοικίας – Ημερομηνία Γέννησης – Επίπεδο Σπουδών – Λογαριασμός Facebook
Σημαντική σημείωση: Στο μήνυμά σας προς την Ιστοσελίδα θα πρέπει να αναφέρετε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για το ζήτημα που σας ενδιαφέρει και να αποφεύγετε την αναφορά σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δικά σας ή τρίτων προσώπων.
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά για λόγους μελλοντικής εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας καθώς για να σας ενημερώσουμε για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας παρέχετε με βάση τη συγκατάθεσή σας, την οποία έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή και να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας.

Η ακρίβεια και η αυθεντικότητα των στοιχείων που υποβάλλονται σε όλες τις περιπτώσεις βαραίνει εκείνους που τα υποβάλλουν. Ενημερωθείτε σχετικά με τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων σας στο τμήμα της πολιτικής που αφορά στα δικαιώματά σας.

Αποστολή ενημερωτικού δελτίου (Newsletter)
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε:
Σκοπός – Νομική Βάση – Ονοματεπώνυμο – Διεύθυνση email
Χρησιμοποιούμε το ονοματεπώνυμο και το email σας προκειμένου να σας αποστείλουμε ενημέρωσεις σχετικά με νέα, προσφορές και άλλα ζητήματα που θεωρούμε ότι σας ενδιαφέρουν σχετικά.
Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας παρέχετε με βάση τη συγκατάθεσή σας, την οποία έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή και να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας.

Ποιοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.
H Poseidon 35 Universities δεν θα προβεί στην πώληση ή στην διανομή των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτα μέρη, με εξαίρεση όσα προβλέπονται στην παρούσα Πολιτική.
Τα στοιχεία σας θα υποβληθούν σε επεξεργασία από το ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Poseidon 35 Universities . Τα δεδομένα σας θα διαβιβαστούν και σε τρίτες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που ενεργούν αντί και για λογαριασμό της Poseidon 35 Universities , ως Εκτελούντες την Επεξεργασία, στο πλαίσιο ειδικής προς τούτο έγγραφης συμβατικής σχέσης με σκοπό την περαιτέρω επεξεργασία σύμφωνα με τον σκοπό/ούς για τους οποίους αρχικά συλλέχθηκαν ή για την εκπλήρωση έννομης υποχρέωσης. Τα ως άνω τρίτα μέρη έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά μαζί μας ώστε να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα για τον συμφωνηθέντα σκοπό και απαγορεύεται οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία ή γνωστοποίηση των προσωπικών σας πληροφοριών σε τρίτους, εκτός εάν αυτό απαιτείται από το νόμο, ή επιτρέπεται από εμάς ή αναφέρεται στην παρούσα Πολιτική.
Επιπρόσθετα, σε περίπτωση διαβίβασης των προσωπικών σας δεδομένων εκτός Ελλάδος ή/και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε τρίτες χώρες, της Poseidon 35 Universities δεσμεύεται ότι θα διασφαλίσει την ύπαρξη επιπέδου προστασίας δεδομένων αντίστοιχου με αυτό που παρέχεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε επιλέγοντας εταιρείες που πιστοποιούνται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (για παράδειγμα εταιρείες στις ΗΠΑ με βάση τη Συμφωνία Privacy Shield, είτε συνάπτοντας με τους αποδέκτες στις τρίτες χώρες τις κατάλληλες αυτές τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ισχύουν για τις διαβιβάσεις σε τρίτες χώρες για Υπεύθυνους Επεξεργασίας και για Εκτελούντες ανά περίπτωση.
Αποδέκτες των δεδομένων σας δύναται να είναι και οι αρμόδιες Εποπτικές και Διοικητικές Αρχές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος στην Εταιρεία μας. Στην περίπτωση αυτή, θα σας ενημερώσουμε σχετικώς εκ των προτέρων, εκτός εάν η εν λόγω ειδοποίηση απαγορεύεται εκ του νόμου.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε γνώση των αναλυτικών στοιχείων των αποδεκτών των δεδομένων σας, μπορείτε να υποβάλλετε σχετικό αίτημα μέσω email στο: [poseidonbulgaria@gmail.com].

Πού και για πόσο καιρό διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας.
Για την αποθήκευση και την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων σας χρησιμοποιούνται διακομιστές (servers) οι οποίοι βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Προκειμένου να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των πληροφοριακών μας συστημάτων χρησιμοποιούμε εφαρμογές τρίτων μερών από συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών (όπως για παράδειγμα firewall), οι οποίοι δεσμεύονται συμβατικά για την διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας τα οποία επεξεργάζονται εκ μέρους μας.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τα συλλέξαμε, συμπεριλαμβανομένης της εκπλήρωσης οποιασδήποτε έννομης υποχρέωσής μας και σύμφωνα με την εσωτερική πολιτική και συναφείς διαδικασίες της Εταιρείας μας.
Μετά το πέρας των ορισθέντων χρονικών ορίων διατήρησης, τα εκάστοτε δεδομένα διαγράφονται με ασφαλή τρόπο οριστικά χωρίς δυνατότητα ανάκτησης.
Προκειμένου να προσδιοριστεί η κατάλληλη περίοδος διατήρησης των δεδομένων, λαμβάνεται υπόψη η φύση τους, οι κίνδυνοι που είναι πιθανό να προκληθούν από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη των δεδομένων σας, καθώς και οι σκοποί για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιόδους διατήρησης των διαφορετικών κατηγοριών δεδομένων, μπορείτε να υποβάλλετε σχετικό αίτημα μέσω email στο: [poseidonbulgaria@gmail.com].

Ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε.
Με βάση τον ΓΚΠΔ έχετε μία σειρά από δικαιώματα σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Συγκεκριμένα, μπορείτε:
Να υποβάλλετε αίτημα στην Εταιρεία μας για να ενημερωθείτε εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα και, αν ναι ποια είναι αυτά, μέσω λήψης αντιγράφου, εάν επιθυμείτε (δικαίωμα πρόσβασης),
Να ζητήσετε τη διόρθωσή τους εάν τα δεδομένα σας είναι ανακριβή, ελλιπή, παραπλανητικά, μη σχετικά ή πεπερασμένα (δικαίωμα διόρθωσης),
Να ζητήσετε, υπό προϋποθέσεις, τη διαγραφή τους (δικαίωμα διαγραφής),
Να ζητήσετε, υπό προϋποθέσεις, τον περιορισμό της επεξεργασίας τους (δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας),
Να εναντιωθείτε, υπό προϋποθέσεις, στην επεξεργασία τους εκ μέρους μας (δικαίωμα εναντίωσης),
Να ζητήσετε τα δεδομένα που μας έχετε παρέχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο (εφόσον αυτό κριθεί τεχνικά εφικτό), ώστε να μπορέσετε να τα διαβιβάσετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων),
Σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων (data breach), η οποία ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας και εφόσον αυτή δεν εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στον ΓΚΠΔ, η Εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσει για την παραβίαση χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Η συμμόρφωση με το νομικό πλαίσιο για την επεξεργασία δεδομένων και, στο πλαίσιο αυτό, η άσκηση των δικαιωμάτων σας, αποτελεί προτεραιότητα για την Εταιρεία. Για το λόγο αυτό, έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την παροχή πρόσθετων πληροφοριών, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητας σας, πριν την άσκηση των δικαιωμάτων σας.

Κατ’ αρχήν η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται στο αίτημά σας άμεσα και το αργότερο εντός ενός μηνός. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων, η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες. Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία θα σας ενημερώσει το συντομότερο και, σε κάθε περίπτωση εντός ενός μηνός από την υποβολή του αιτήματός σας, για την εξέλιξη αυτού και για το λόγο της ενδεχόμενης καθυστέρησης ικανοποίησής του.

Σε περίπτωση που τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί είτε να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, είτε να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημά σας.
Σε περίπτωση που τυχόν αίτημά σας δεν απαντηθεί (εγκαίρως) ή δεν ικανοποποιηθείτε από την απάντηση της Εταιρείας, έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε σχετική καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων | Κηφισίας 1-3 | Τ.Κ. 115 23 | Αθήνα |Ελλάδα | τηλ. 210 6475600 |email: contact@dpa.gr).

Για οποιοδήποτε ερώτημα ή ζήτημα αντιμετωπίζετε σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας εκ μέρους της Εταιρείας μας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας ηλεκτρονικά στο [poseidonbulgaria@gmail.com] ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση Streat Vasil Drumev 15 Varna Bulgaria| τηλ. (+359) 087 794 5505.

Υπερσυνδέσεις (Hyperlinks) σε ιστοσελίδες τρίτων μερών
Με τη βοήθεια κατάλληλων υπερσυνδέσμων εντός της Ιστοσελίδας μας παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των συνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των ιστοσελίδων που παρατίθενται με σύνδεσμο (link) από την Εταιρεία μας.
Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων συνδέσμων στον εκάστοτε διαδικτυακό τόπο λαμβάνει χώρα αποκλειστικά με δική σας ευθύνη και σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική προστασίας δεδομένων της κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτεστε.

Πολιτική  Cookies

Τί είναι το cookies

Ο όρος «cookie» αναφέρεται σε ένα μικρό αρχείο δεδομένων που αποτελείται αποκλειστικά από μια σειρά πληροφοριών σε μορφή κειμένου, το οποίο ο ιστότοπος μεταφέρει στο πρόγραμμα πλοήγησης ιστού που βρίσκεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, είτε προσωρινά καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας, είτε μερικές φορές για μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με τον τύπο του cookie. Τα cookies εκτελούν διάφορες λειτουργίες (για παράδειγμα, σας ξεχωρίζουν από τους άλλους επισκέπτες του ίδιου ιστοτόπου ή θυμούνται ορισμένα πράγματα για εσάς, όπως τις προτιμήσεις σας) και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστότοπους για να βελτιώσουν την εμπειρία σας ως χρήστη τους.
Κάθε cookie είναι μοναδικό για το πρόγραμμα πλοήγησής σας και περιέχει ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες. Ένα cookie συνήθως περιέχει το όνομα του πεδίου από όπου προήλθε το cookie, τη «διάρκεια ζωής» του cookie καθώς και μία τιμή (συνήθως με τη μορφή ενός τυχαίως παραχθέντα μοναδικού αριθμού).

Τύποι cookies
Οι βασικοί τύποι των cookies που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν οι ιστότοποι περιγράφονται παρακάτω

Cookies επίσκεψης (session cookies)
Πρόκειται για προσωρινά cookies που παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής σας μόνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας και διαγράφονται όταν κλείσετε το πρόγραμμα πλοήγησης.

Μόνιμα cookies (persistent cookies)
Αυτά παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής σας ακόμα και αφότου κλείσει το πρόγραμμα πλοήγησης, μερικές φορές για ένα έτος ή και παραπάνω (η ακριβής διάρκεια παραμονής εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής κάθε cookie). Τα μόνιμα cookies χρησιμοποιούνται όταν ο διαχειριστής του ιστοτόπου ενδεχομένως χρειάζεται να γνωρίζει ποιος είστε για παραπάνω από μία επισκέψεις (π.χ. για να θυμάται το όνομα χρήστη σας ή τις προτιμήσεις σας ως προς την παραμετροποίηση του ιστοτόπου).

Cookies πρώτου μέρους (First-party cookies)
Πρόκειται για cookies που εγκαθίστανται στο πρόγραμμα πλοήγησης και/ή στο σκληρό δίσκο της συσκευής σας από τον ιστότοπο τον οποίον επισκέπτεστε. Αυτό περιλαμβάνει την ανάθεση ενός μοναδικού αναγνωριστικού κωδικού σε εσάς με σκοπό την παρακολούθηση της πλοήγησής σας στον ιστότοπο. Οι διαχειριστές ιστοτόπων συχνά χρησιμοποιούν cookies πρώτου μέρους για τη διαχείριση των επισκέψεων και για σκοπούς αναγνώρισης.

Cookies τρίτων μερών (Third-party cookies)
Πρόκειται για cookies που χρησιμοποιούνται από τρίτα μέρη, όπως π.χ. κοινωνικά δίκτυα, για να παρακολουθούν τις επισκέψεις σας στους διάφορους ιστότοπους στους οποίους διαφημίζονται. Ο διαχειριστής του ιστοτόπου δεν έχει έλεγχο σε αυτά τα cookies τρίτων μερών.

Τα cookies σε αυτό τον ιστότοπο και πώς να τα διαχειριστείτε
Σε αυτόν τον ιστότοπο, χρησιμοποιούμε τα cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της χρήσης του ιστοτόπου από τους επισκέπτες του. Η λειτουργία του ιστοτόπου θα επηρεαστεί σημαντικά αν απενεργοποιήσετε ή αν δεν αποδεχθείτε την χρήση των cookies.
Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τα cookies τρίτων μερών που χρησιμοποιούμε σε αυτόν τον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου απενεργοποίησής τους και της επίδρασης της απενεργοποίησης στη λειτουργία του ιστοτόπου. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων τύπων cookies, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ελέγχου ή διαγραφής τους, παρακαλούμε επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.aboutcookies.org .

Cookies της Google Analytics
Τα cookies της υπηρεσίας Google Analytics είναι cookies ανάλυσης/καταγραφής απόδοσης που μας επιτρέπουν να συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες για το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας. Αυτά τα cookies μπορούν να μας ενημερώνουν σχετικά με το πόσοι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, την ώρα και τη διάρκεια της πρόσβασης, ενώ επίσης παρέχουν πληροφορίες για τον τρόπο πλοήγησης των επισκεπτών στα διάφορα σημεία του ιστοτόπου. Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ιστότοπός μας. Είναι ανώνυμες πληροφορίες και δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα.
Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα cookies της Google Analytics σχετικά με τον ιστοτόπό μας μεταφέρονται και αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Google.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υπηρεσία Google Analytics, παρακαλούμε κάντε κλικ στο https://support.google.com/analytics/answer/6004245
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση από την υπηρεσία Google Analytics κάνοντας κλικ στο

(https://tools.go ogle.com/dlpa ge/gaoptout?hl =en=GB)

Αν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies η χρήση του ιστοτόπου από εσάς δεν θα καταμετρείται, ούτε θα χρησιμοποιείται στα στατιστικά στοιχεία που συλλέγουμε για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε μέσω του ιστοτόπου. Η λειτουργία του ιστοτόπου δεν θα επηρεαστεί. Cookies από παρόχους υπηρεσίας βίντεο (Google, Vimeo, DailyMotion κλπ)
Οι πάροχοι αυτοί μπορεί να τοποθετήσουν cookies στη συσκευή σας, αν παρακολουθείτε στον ιστότοπό μας βίντεο τα οποία μας παρέχουν ως εξωτερική υπηρεσία.
Αν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies, ενδεχομένως να μην μπορείτε να δείτε τα ενσωματωμένα βίντεο από τον ιστότοπό μας. Cookies από κοινωνικά δίκτυα
Τα κοινωνικά δίκτυα τρίτων μερών μπορούν να τοποθετήσουν cookies στη συσκευή σας αν επιλέξετε να μοιραστείτε υλικό από τον ιστότοπό μας με αυτά, κάνοντας κλικ σε ένα από τα ενσωματωμένα πλήκτρα με τίτλο «Κοινή χρήση» (share).
Αν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies, η λειτουργία «Κοινή χρήση» (share) δεν θα είναι διαθέσιμη. Σχετικά με τον διακομιστή αυτού του ιστοτόπου
Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer). Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας
Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτοί οι φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που αναφέρθηκε στο παρόν κείμενο. Παραβιάσεις δεδομένων
Για όσες προσωπικές σας πληροφορίες αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλισή τους.
Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

Youtube
Στην Iστοσελίδα μας ενσωματώνονται (embed) βίντεο που προέρχονται από το YouTube, με τη λειτουργία ενισχυμένης προστασίας δεδομένων της Google. Αυτό σημαίνει ότι η Google θα αποθηκεύσει δεδομένα σας μόνο εφόσον πατήσετε play στο βίντεο. Τα δεδομένα που λαμβάνει η Google όταν προβάλλεται ένα βίντεο είναι:
– Η διεύθυνση IP σας
– Η συγκεκριμένη διεύθυνση της σελίδας μας από την οποία αποκτήσατε πρόσβαση
– Το όνομα του προγράμματος περιήγησης (browser)
– Η ημερομηνία και η ώρα της πρόσβασης
– Τα cookies που υπάρχουν ήδη και μέσω των οποίων μπορεί να αναγνωριστεί με σαφήνεια το πρόγραμμα περιήγησής σας.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η Google μπορεί να λαμβάνει πρόσθετα δεδομένα μέσω cookies που έχουν ήδη αποθηκευτεί από άλλες ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί. Δεν έχουμε καμία επιρροή ως προς τον τρόπο και την έκταση με την οποία τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται από την Google, η οποία είναι η μοναδική υπεύθυνη για την επεξεργασία αυτή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.(https://support.google.com/youtube/answer/171780?hl=en-GB)

Google Maps
Η Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Maps (API) για την προβολή γεωγραφικών πληροφοριών. Όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Google Maps, η Google συλλέγει, επεξεργάζεται και επεξεργάζεται δεδομένα επισκεπτών σχετικά με τη χρήση της λειτουργίας χαρτών. Εάν, ωστόσο, επισκέπτεστε ένα χάρτη μέσω Google Maps ενώ είστε συνδεδεμένος σε λογαριασμό της Google, οι συνήθειες περιήγησής σας μπορούν να εξατομικευτούν. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας Google. Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία Google Maps και την προστασία των δεδομένων σας κατά τη χρήση της μπορείτε να βρείτε εδώ.
Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ορισμένων πληροφοριών, όπως ο χρόνος πρόσβασης, η τοποθεσία τόπος από την έγινε η πρόσβαση και η συχνότητα των επισκέψεων της Ιστοσελίδας από τον επισκέπτη. Με κάθε επίσκεψη στην Ιστοσελίδα δεδομένα, όπως η διεύθυνση IP σας, διαβιβάζονται σε server της Google στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική επεξεργασίας των δεδομένων σας από τη Google μπορείτε να βρείτε εδώ(https://policies.google.com/?hl=el&gl=el) και για τη χρήση cookies στο πλαίσιο της υπηρεσίας Analytics εδώ.(https://www.google.com/analytics/terms/us.html)
Έχετε τη δυνατότητα να αποκλείσετε συνολικά τη συλλογή δεδομένων σας μέσω Google Analytics, εγκαθιστώντας στο browser (φυλλομετρητή) σας το πρόσθετο (plug-in): (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout)


DoubleClick
Στην ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε το DoubleClick, μια υπηρεσία της Google Inc (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ΗΠΑ). Το DoubleClick χρησιμοποιεί cookies για την προβολή διαφημίσεων προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις των χρηστών.
Τα cookies αναγνωρίζουν ποια διαφήμιση έχει ήδη προβληθεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας (browser) και αν έχετε αποκτήσει πρόσβαση σε μία ιστοσελίδα μέσω μιας διαφήμισης. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα cookies δεν καταγράφουν προσωπικές πληροφορίες και δεν μπορούν να διασυνδεθούν με τέτοιες.
Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αποτρέψετε γενικώς την αποθήκευση του cookie που είναι απαραίτητο για τη διαδικασία αυτή μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησής σας.
Έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε τους τύπους διαφημίσεων της Google που σας εμφανίζονται και να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται με βάση τα ενδιαφέροντά σας μέσω των ρυθμίσεων διαφήμισης.

Πώς μπορείτε να ελέγχετε τα cookies μέσω browser
Διατηρείτε τη δυνατότητα να ρυθμίζετε την εγκατάσταση cookies (π.χ. διαγραφή cookies που έχουν ήδη τοποθετηθεί ή απεγκατάσταση ορισμένων κατηγοριών) ανά πάσα στιγμή μέσα από τις ρυθμίσεις του browser (φυλλομετρητή) σας.

Η προεπιλογή στους περισσότερους browsers είναι η αυτόματη αποδοχή των cookies. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προκειμένου να αποκλείσετε την αποστολή cookies ή να επιτρέπετε τη λήψη μόνο ορισμένων κατηγοριών. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται η μη εγκατάσταση cookies να καθιστά αδύνατη τη λειτουργία ορισμένων χαρακτηριστικών σε μια ιστοσελίδα.

Για να διαχειριστείτε και να απενεργοποιήσετε τα cookies, ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες ανά browser:
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari
Opera
Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.aboutcookies.org (ο σύνδεσμος είναι εξωτερικός), το οποίο περιέχει εκτεταμένες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να ελέγξετε τα cookies σε μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων περιήγησης υπολογιστή.

Log Files
Λόγω της φύσης και του τρόπου λειτουργίας του διαδικτύου, αμέσως μόλις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, ο server (διακομιστής) μας καταγράφει σε ειδικά αρχεία (log files) τη διεύθυνση IP σας, η οποία συνιστά προσωπικό δεδομένο, ακόμα και αν δεν είμαστε σε θέση να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με βάση το στοιχείο αυτό.
Πέραν αυτού, τα αρχεία καταγραφής μας βοηθούν να καταγράψουμε επίσης τον τύπο του προγράμματος περιήγησης και του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε και άλλες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική σας επίσκεψη, όπως τη διεύθυνση URL από την οποία καταλήξατε στην ιστοσελίδας μας, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψή σας.

Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται αποκλειστικά για το απολύτως απαραίτητο διάστημα προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, τη γνησιότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή διαβιβαζόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων «άρνησης υπηρεσίας»).
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας αυτού του ιστότοπου είναι: Yana Georgieva

Poseidon 35 Universities